Alle der færdes på klubbens område skal overholde klubbens sikkerhedsregler

Klubbens faciliteter generelt:

• Alle bærer godkendt ride hjelm under ridning – med undtagelse af ryttere med bagrytter.
  • Alle bærer sikkerhedsmæssigt korrekt fodtøj under ridning og håndtering af hesten.
  • Ingen fastgør sig til hesten ved f.eks. at vikle træktov rundt om hånden eller livet.
  • Ingen fører en hest uden trense eller træktov.
  • Ingen løber eller råber i nærheden af hesten.
  • Ingen rykker/flår/saver hesten i munden med biddet.
  • Ingen anvender pisk udover almindelig irettesættelse og korrektion.
  • Ingen anvender sporer uhæmmet.

Stald:

• Heste på opbindings/striglepladser må ikke stå uden opsyn.
  • Er staldgangen mindre en 2 meter bred, er det for farligt at lade to heste passerer hinanden.
  • Staldgangen må ikke bruges til opbevaring af redskaber, striglekasser m.v.
  • Synligt opslag omkring forholdsregler ved brand.
  • For at opholde sig alene i stalden skal medlemmet have taget ryttermærke 1 eller have viden svarende dertil.
  • Der må ikke fodres før alle elevryttere er uden af stalden.
  • Heste må ikke være løse på staldgangen.

Terræn:

• Alle rider med sikkerhedsgodkendt ride hjelm.
  • Alle rider med fodtøj beregnet til ridning, dvs. som har en glat/let rillet sål, en lille hæl og som ikke har snører der kan hænge fast i bøjlen.
  • Færdselsloven overholdes og alle er forpligtet til at vise hensyn til andre trafikanter.
  • Ved ridning i lygtetændingstid skal hesten have reflekser på alle 4 ben der er min. 5 cm. brede og rytteren skal bære ridelygte på venstre ben, som lyser hvidt forud og rødt bagud.
  • Følg forbundets anbefalinger omkring ridning i trafikken.
  • Det anbefales at ryttere under 12 år kun rider i terrænet ifølge med en over 18 år.
  • Det anbefales at alle der rider i terrænet medbringer en mobiltelefon til brug i nødstilfælde.
  • Ved ridning i flok aftales ruten, samt turens tempo. Alle der rider ud sammen kommer hjem sammen.

Ridehal/bane:

• Alle rider med sikkerhedsgodkendt ride hjelm.
  • Alle rider med fodtøj beregnet til ridning, dvs. som har en glat/let rillet sål, en lille hæl og som ikke har snører, der kan hænge fast i bøjlen. Det er desuden et ufravigeligt krav at der enten rides i lange ridestøvler, eller i korte ridestøvler med leggings. Glemmes leggings, er ridning ikke tilladt.
  • Regler for ridning i ride huset se opslag på døren til ridehallen, samt i ridehallen.
  • For at deltage i ”fri ridning” uden undervisning skal rytteren have taget ryttermærke 2 eller have færdigheder svarende dertil.
  • I ridehallen (på banen) må der ikke være tilskuere og/eller andre personer end ryttere og undervisere samt evt. trækkere.
  • Der må ikke longeres, når der er andre ryttere på banen.
  • Hvis du har din hest løs i hallen, skal gardinerne trækkes for spejlene.
  • Når du rider ind i hallen gennem porten råbes ”Jeg kommer ind” og ind ridningen sker i skridt.
  • Der må ikke tales i mobiltelefon når du er til hest.

Fold:

• Det anbefales at man kun fører en hest til og fra fold ad gangen.
  • Heste der føres på fold skal som minimum føres i grime og træktov.
  • Fører flere personer heste ud på samme tid, må der først slippes fri, når alle er klar.
  • For at lukke eller hente heste på folden skal rytteren have taget ryttermærke 3 eller have færdigheder og viden svarende dertil.
  • Foldbrugerne har ansvaret for at folden er i forsvarlig stand, hvis dette ikke er tilfældet, gives besked til staldansvarlige.
  • Det anbefales at ingen hest efterlades alene på foldene.
  • Der må ikke gives godbidder når der er flere heste på folden, da dette kan give uro og farlige situationer.