Dolmer rideklub blev stiftet som forening d. 22 Maj 1979. Historien er kort, at det hele starter med Karen Christensen. Hendes interesse for heste blev vakt allerede fra barnsben, hvor hendes far, Søren Rhygesen, var hestehandler. Senere overtog Karen hendes fødehjem, og det var her hun for 40 år siden, lagde grunden til Dolmer Rideskole. Gennem tiderne har mange af Grenaa's børn haft deres gang på rideskolen, og mange børn har haft rideskolen som deres andet hjem. På rideskolen har Karen's entusiasme for heste inspireret mange til en aktiv ridekarriere, samt en forståelse for dyrevelfærd og omgang med heste. Noget som vi fortsat ligger meget stor vægt på.

Dolmer rideklub ledes af bestyrelsen, som du kan finde mere info om, under 'om os'. Til dagligt er det vores underviser, Satine, der styrer slagets gang i elevskolen.
Vi er en rideklub der ligger stor vægt på sammenholdet og fællesskabet i klubben. Hos os uddanner vi ikke ryttere, her uddanner vi hestemennesker. Vores allervigtigste aktive er vores skønne elevheste. Det har stor betydning for os, at vores elevheste har det godt og bliver passet godt på - vi ønsker at passe på dem! Dette er vi stolte af.

Fokus på vores elevheste omhandler nogle af følgende punkter:
  • De er alle under en fast sundhedsordning, med dyrlæge- og sundhedstjek fast hver 5. uge, hvor alle bliver gennemgået. På denne måde, kan vi hele tiden være på forkant, hvis der er småskrammer der skal tilses, hvis en hest har ondt eller er utilpas. Vi tager problemerne i opløbet!
  • De er alle dækket ind af årlige vacciner, ormekure og tandeftersyn.
  • De får hovtrimning hver 5-8. uge. Ingen af vores heste har sko på, men har de svært ved at gå barfodet i perioder, bliver der brugt boots på dem.
  • De går på fold 24/7. I de kolde måneder, har de en dejlig stor løsdrift 'hal', som de kan finde læ i.
  • Deres folde er store og luftige, hvor der bla. bliver etableret vandrefold i sommeren 2019. Her får hestene flere foderstationer opsat, samt foldene bliver inddelt, således at hestene skal 'vandre' rundt til de forskellige stationer. Dette har meget store fordele, da det hjælper vores heste til at holde sig aktive, i god form og er med til at forebygge skader og holde dem i en sund hestehul.
  • Vores heste går uden næsebånd, i undervisningstimerne. Her vil vi gerne fremhæve og slå fast, at vi ikke har noget i mod næsebånd eller ser ned på ryttere der rider med næsebånd. For os handler det om, at vi har mange ryttere igennem om ugen på vores elevheste og vi kan ikke forvente at alle kan ride stabilt og roligt med deres hænder - dette er en læringsproces, som vi også ligger vægt på i undervisningen. Et næsebånd kan trykke for luftvejene ned til næseborerne og kan begrænse hestens vejrtrækning og bevægelsesmuligheder. Af ovenstående grund mener vi derfor at det er bedst for vores elevheste, at have så lidt 'modstand' omkring munden, som det er muligt.
  • I forbindelse med vores sundhedstjek af hestene, kan vi hurtigt få viden omkring, hvis en af hestene ikke kan gå som rideskolehest længere, men må videre. Hvis vores dyrlæge mener, at det er tid til en udskiftning, så sørger vi for dette i tide, således at hesten fortsat kan få et dejligt liv, som ride- eller hyggehest efterfølgende. Da vores dyrlæge kommer fast hver 5. uge, kender hun vores heste og kan hurtigt se og fornemme hvis den ændrer adfærd.

Udover vores skønne elevheste, sætter vi stor vægt, på et godt fællesskab og et godt miljø i stalden.

• Vi har nul-tolerance overfor mobning og drillerier!
  • Vi har jævnligt arrangementer og foredrag, for at støtte fællesskabet.
  • Vores stævner oser af hygge og sammenhold.