Dolmer rideklub blev stiftet som forening d. 22 Maj 1979. Historien er kort, at det hele starter med Karen Christensen. Hendes interesse for heste blev vakt allerede fra barnsben, hvor hendes far, Søren Rhygesen, var hestehandler. Senere overtog Karen hendes fødehjem og lagde grunden til Dolmer Rideskole. Gennem tiderne har mange af Grenaa's børn haft deres gang på rideskolen, og mange børn har haft rideskolen som deres andet hjem. På rideskolen har Karen's entusiasme for heste inspireret mange til en aktiv ridekarriere, samt en forståelse for dyrevelfærd og omgang med heste. Noget som vi fortsat ligger meget stor vægt på.

Dolmer rideklub ledes af bestyrelsen, som du kan finde mere info om, under 'om os'. Til dagligt er det vores undervisere der har deres gang i klubben.
Vi er en rideklub der ligger stor vægt på sammenholdet og fællesskabet i klubben. Hos os uddanner vi ikke ryttere, her uddanner vi hestemennesker. Vores allervigtigste aktive er vores skønne elevheste. Det har stor betydning for os, at vores elevheste har det godt og bliver passet godt på - vi ønsker at passe på dem! Dette er vi stolte af.

Fokus på vores elevheste omhandler nogle af følgende punkter:
  • De går på fold 24/7. I de kolde måneder, har de en dejlig stor løsdrift 'hal', som de kan finde læ i.
  • Deres folde er store og luftige og de har naturligvis hø ad. libitum på folden
  • Vores heste går uden næsebånd, i undervisningstimerne. Et næsebånd kan trykke for luftvejene ned til næseborerne og kan begrænse hestens vejrtrækning og bevægelsesmuligheder. Af ovenstående grund mener vi derfor at det er bedst for vores elevheste.

Udover vores skønne elevheste, sætter vi stor vægt, på et godt fællesskab og et godt miljø i stalden.

• Vi har nul-tolerance overfor mobning og drillerier!
  • Vi har jævnligt arrangementer og foredrag, for at støtte fællesskabet.
  • Vores stævner oser af hygge og sammenhold.